Kanapeczki na krakersach :
Taka sobie ,,przegryzajka „ przed telewizor .
Składniki:
20 krakersów ( Krakowskie talarki )
2 łyżeczki białego sera śmietankowego
2 łyżeczki pasztetu drobiowego
2 łyżeczki wiórek łososiowych
2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
2 łyżeczki pasty rybnej
odrobina szczypiorku
plasterek korniszona
plasterek pomidora
pieprz mielony
Kroki przygotowania:
Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past – zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać – przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już !
1 z 1

kanapeczki_na_krakersach
Kanapeczki na krakersach :


