
Kanapki z pastą z ciecierzycy
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- ciecierzyca: 1 puszka
- konserwowe ogórki: 2 szt.
- papryka marynowana: 50 g
- czerwona cebula: 0.5 szt.
- szczypiorek: 0.25 pęczka
- sól: 5 g
- pieprz czarny: 3 g
- papryka ostra: 3 g
- majonez: 30 g
- musztarda: 8 g
- chleb: 4 szt.
- kiełki: 30 g
- jarmuż: 30 g
- marchewka: 1 szt.
- sałata: 4 liście
- pomidor: 1 szt.
Sposób przygotowania
krok 1
Ciecierzycę osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki, ugniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków. Korniszony, paprykę, cebulę i szczypior drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy, mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, majonezem i musztardą (najlepiej wstawić na noc do lodówki).
krok 2
Grubą warstwą pasty smarujemy chleb przykrywamy kawałkami jarmużu i sałaty oraz wstążkami , marchewki, plastrami pomidora i kiełkami i drugą kromką chleba.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018

