Reklama

Wartościowe i pyszne śniadanie - kanapki z pastą z ciecierzycy do dobry pomysł dla zabieganych osób, którym zależy na zbilansowanym jadłospisie. Ta pasta z ciecierzycy zaskoczy Was smakiem!

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Ciecierzycę osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki, ugniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków. Korniszony, paprykę, cebulę i szczypior drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy, mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, majonezem i musztardą (najlepiej wstawić na noc do lodówki).

  • krok 2

    Grubą warstwą pasty smarujemy chleb przykrywamy kawałkami jarmużu i sałaty oraz wstążkami , marchewki, plastrami pomidora i kiełkami i drugą kromką chleba.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama