Kanapkowa pasta warzywna
Kanapki nie tylko na piknik
Składniki:
kubeczek kremowego serka śmietankowego polecam smaczny Almette
kromki świeżego chleba
mała czerwona papryka
jajko ugotowane na twardo
dymka
klika liści natki pietruszki
2 łyżeczki jogurtu greckiego
kilka rzodkiewek
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
- Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka.
- Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
- Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.Zapraszam na mój blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl
1 z 1

kanapkowa_pasta_warzywna
Kanapkowa pasta warzywna


