KAPUSTA KISZONA PIECZONA PO STAROPOLSKU
bardzo wykwintne danie :)
Składniki:
1.5 kg kapusty dobrze ukiszonej
4 duze cebule
1 pedko kielbasy podsuszanej ( najlepiej mysliwska )
1 lyzka maki
lisc laurowy
1 mala marchewka
pieprz,pieprz ziolowy,sol
2 lyzki margaryny KASI
Kroki przygotowania:
Kapuste surowa ukiszona wsypujemy na gleboka patelnie ,do tego trzemy marchew ,dodajemy lisc laurowy ,pieprz,pieprz ziolowy oraz sol ( przyprawy dodajemy wedlog wlasnego gustu smaku) i margaryne. Wszystkie skladnieki pieczemy ,co jakis czas mieszajac po upluwie 30 minut pieczenia dodajemy podpieczona kielbase z cebula pokrojona w kosteczke ( cebula musi byc zarumieniona )
Po uplywie 50 minut pieczenia w ostatniej fazie pieczenia posypujemy calosc 1 lyzka maki mieszajac i piekac jeszcze przez ok 10 minut.
Smacznego
1 z 1

kapusta_kiszona_pieczona_po_staropolsku
KAPUSTA KISZONA PIECZONA PO STAROPOLSKU


