Reklama

bardzo wykwintne danie :)

Składniki:

1.5 kg kapusty dobrze ukiszonej
4 duze cebule
1 pedko kielbasy podsuszanej ( najlepiej mysliwska )
1 lyzka maki
lisc laurowy
1 mala marchewka
pieprz,pieprz ziolowy,sol
2 lyzki margaryny KASI

Kroki przygotowania:

Kapuste surowa ukiszona wsypujemy na gleboka patelnie ,do tego trzemy marchew ,dodajemy lisc laurowy ,pieprz,pieprz ziolowy oraz sol ( przyprawy dodajemy wedlog wlasnego gustu smaku) i margaryne. Wszystkie skladnieki pieczemy ,co jakis czas mieszajac po upluwie 30 minut pieczenia dodajemy podpieczona kielbase z cebula pokrojona w kosteczke ( cebula musi byc zarumieniona )
Po uplywie 50 minut pieczenia w ostatniej fazie pieczenia posypujemy calosc 1 lyzka maki mieszajac i piekac jeszcze przez ok 10 minut.
Smacznego

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama