Reklama

Danie jest szybkie i proste i nadające się na każdą okazje.. Smakuje na ciepło jak i na zimno..

Składniki:

Składniki:
• 1,3 kg karkówki (pociąć na plastry ok. 2 cm)
• olej
• 2 cebule
• kilka plastrów sera żółtego
• majonez
• pieprz, sól lub inna przyprawa ( ja dałem kucharka)

Kroki przygotowania:

Wykonanie:
Karkówkę opłukać ,wysuszyć i pociąć na plastry grubości ok.2 cm. Plastry karkówki bardzo delikatnie rozbić, (nawet ręką nie za cienko ) posypać z obu stron solą pieprzem lub przyprawą którą lubimy. Posmarować obie strony olejem i plastry ułożyć na blaszce. Na każdym ułożyć krążkami surowej cebuli, na tym położyć plastry sera żółtego i ser posmarować majonezem. Tak przygotowaną karkówkę włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą . Dzisiaj dla odmiany podałem z kaszą gryczaną i buraczkami z papryką.. Wszystkim smakowało.. Danie jest smaczne i bardzo syte.. Polecam.
SMACZNEGO!!!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama