Reklama

karkóweczka pod pierzynką

Składniki:

1 kg karkówki
- 3 duże marchewki
- 2 duże cebule
- 15 dag startego żółtego sera
- majonez
- pikantny ketchup
- przyprawa do mięs

Kroki przygotowania:

1. Karkówkę myjemy ,osuszamy i kroimy w dość grube plastry . Z obu stron posypujemy przyprawą i smarujemy ketchupem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
2.Cebulę kroimy w krążki. Układamy na mięsie. Dość grubo smarujemy majonezem.
3. Marchewki obieramy,myjemy i ścieramy na tarce.Karkówkę posypujemy marchewką i serem ,. Przykrywamy folia aluminiową , nakłuwamy w kilku miejscach .Pieczemy ok. 80 minut w 180-200 stopniach .
Mąż który uwielbia mięcho bardzo zadowolony :)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama