Reklama
karkóweczka pod pierzynką
Składniki:
1 kg karkówki
- 3 duże marchewki
- 2 duże cebule
- 15 dag startego żółtego sera
- majonez
- pikantny ketchup
- przyprawa do mięs
Kroki przygotowania:
1. Karkówkę myjemy ,osuszamy i kroimy w dość grube plastry . Z obu stron posypujemy przyprawą i smarujemy ketchupem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
2.Cebulę kroimy w krążki. Układamy na mięsie. Dość grubo smarujemy majonezem.
3. Marchewki obieramy,myjemy i ścieramy na tarce.Karkówkę posypujemy marchewką i serem ,. Przykrywamy folia aluminiową , nakłuwamy w kilku miejscach .Pieczemy ok. 80 minut w 180-200 stopniach .
Mąż który uwielbia mięcho bardzo zadowolony :)
1 z 1

karkowka_pod_pierzynka
Karkówka pod pierzynką
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


