
Kasza gryczana niepalona z tuńczykiem
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- tuńczyk w oleju: 150 g
- kukurydza: 1 szklanka
- groszek konserwowy: 1 szklanka
- kiszone ogórki: 4 szt.
- jabłka: 1 szt.
- czerwona cebula: 1 szt.
- kasza gryczana: 1 szklanka
- natka pietruszki: 2 łyżka stołowa
- koperek: 2 łyżki stołowe
- szczypiorek: 2 łyżki stołowe
- majonez: 2 łyżki stołowe
- sok z cytryny: 2 łyżki stołowe
- sól: 1 szczypta
- pieprz czarny: 1 szczypta
Sposób przygotowania
krok 1
Tuńczyka osączamy i rozdzielamy delikatnie widelcem. Groszek i kukurydzę odcedzamy, przepłukujemy na sicie zimną wodą.

krok 2
Ogórki, obrane jabłko i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z kaszą i zieleniną oraz kilkoma kroplami oleju z tuńczyka, majonezem, sokiem
z cytryny, solą i pieprzem do smaku.

