Reklama

Sycące jedzonko!!!!!

Składniki:

2 szklanki kaszy
4 szklanki wody
1 łyżeczka masła
odrobina soli
0,5 kg mięsa wieprzowego
cebula
czosnek
liść laurowy
ziele angielskie
2 kostki rosołowe
pieprz czarny

Kroki przygotowania:

Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem masła isoli. Doprowadzic do wyparowania wody.
Wyłączyć nkaryc garnek i wozyć pod koc .
Mięso opłukać i oprószyć mąka. Obsmażyć na patelni.
Wrzucićdo garnka, dodać kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie i dusić.
Sprawdzać twardość mięsa. Dodać pieprz i 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Zgęścić odrobina śmietany zmieszanej z mąką. Doprawić maggi.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama