Reklama

Ciasto jest przepyszne smakuje jak z budki!

Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki oliwy
1/2 łyżeczka soli
pół szklanki gorącej wody
Kebab:
2 filety z kurczaka
-mała główka kapusy pekińskiej
-cebula
-ogórki konserwowe
-papryka
-2-3 pomidory
-2 ząbki czosnku
-przyprawy do kurczaka,papryka,sól.
-3 łyżki majonezu i ketchupu
-oliwa z oliwek(około 3 łyżek)

Kroki przygotowania:

Ciasto:
Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie i wlewamy oliwę oraz dodajemy sól. Mieszamy dolewając gorącą wodę. Dzielimy ciasto na 4 części, każdy kawałek rozwałkowywujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Ważna sprawa, po usmażeniu kładziemy placki na sobie na talerzu i przykrywamy folią. Zabieg ten pozwala im zmięknąć, dzięki czemu można je później zwijać.
Kebab:
Piersi oczyścic,pokroic w paski,dodac czosnek przyprawy,papryke,sól i oliwe.Całośc wymieszac i odstawic najlepiej na cała noc.Kapuste,ogórki,pomidory,papryke,pokroic w kostke w paski dac do miski,cebule pokroic w piórka.Wymieszac dodac majonez i ketchup.Piersi usmażyc odparowac dodac do kapusty....Calosc wymieszac i zawijac w ciasto.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama