Reklama

Schab wyszedł bardzo smaczny a skórka przepyszna :)

Składniki:

schab 4 większe plastry
ser 4 plastry
pieczarki 2 sztuki
przyprawa ognista w młynku Kamis
sól morska Royal Brand
szczypta papryki mielonej czerwonej
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Kroki przygotowania:

Schab rozbijamy na większe plastry .
Doprawiamy każdy plaster przyprawa ognistą z młynka solimy solą morską i posypujemy szczypta papryki mielonej czerwonej .
Na każdy plaser schabu kładziemy po dwa lub trzy plasterki umytej pokrojonej pieczarki .
Składamy schab na polowe lekko tłoczkiem brzęki tłuczemy by nam się skleiło.
Maczamy w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu podajemy z czym chcecie .

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama