Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane
Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.
Składniki:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
pól piersi z kurczaka
10 dkg pieczarek
2 cebule
1 papryka czerwona
10 dkg żółtego sera
szczypiorek
1 jajko
Kroki przygotowania:
Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.) podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.
1 z 1

kieszonki_z_ciasta_francuskiego_faszerowane
Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane


