Reklama

Delikatne , serowe racuszki z dodatkiem pachnącego kokosu.

Składniki:

- ser biały - 250 g
- kasza manna - 0,5 szklanki
- kokos - 0,5 szklanki
- jajka - 2 szt
- cukier - 2 łyżki
- olej do smażenia - 100 ml
- cukier puder - 2 łyżki

Kroki przygotowania:

Ser ucieramy.
Mieszamy z żółtkami, kaszą, cukrem i kokosem.
Ubijamy pianę z białek i delikatnie dodajemy do masy serowej.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie porcje , delikatnie spłaszczamy.
Smażymy po minutce z każdej strony.
Na talerzu gęsto opruszczamy cukrem pudrem.
Smacznego!
Uwaga!
Racuszki lubią przywierać , dlatego musimy ich bardzo pilnować!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama