
Koktajl jaglano-kokosowy
Kasza jaglana bardzo dobrze sprawdza się w koktajlach. Wystarczy ją ugotować i zmiksować razem z pozostałymi składnikami.
Składniki:
3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
garść płatków migdałów
1 cm korzenia imbiru
łyżeczka siemienia lnianego
mango
szczypta cynamonu
szklanka napoju kokosowego
Kroki przygotowania:
Obrane mango i imbir wrzuć do blendera. Dodaj ostudzoną kaszę jaglaną i pozostałe składniki, a następnie blenduj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej "Soki i koktajle w minutę"
1 z 1

agata ziemnicka
Porady:
Migdały i siemię lniane to źródło kwasów tłuszczowych niezbędnych do prawidłowego rozwoju mózgu i wzroku u dzieci. Imbir pomoże zwalczyć nudności, a kasza jaglana dostarczy składników mineralnych takich jak: magnez, wapń, fosfor, potas i żelazo, które zapobiegają anemii.
Zobacz też: "Superkoktajle dla zdrowia i urody". Katarzyna Błażejewska-Stuhr i jej koktajle z superfoods

