
Koktajl keto
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- mleko kokosowe: 500 ml
- tahini: 10 g
- szpinak: 130 g
- jagody: 130 g
- nasiona konopi: 40 g
- siemię lniane: 20 g
- korzeń imbiru: 10 g
- cynamon: 5 g
Wartości odżywcze: na porcję
- kcal339
- tłuszcz30g
- tłuszcz nasycony19g
- węglowodany8g
- cukry5g
- błonnik4g
- białko8g
Sposób przygotowania
krok 1
Owoce: myjemy je (mogą być też mrożone) osuszamy, przekładamy je do wysokiego naczynia.
krok 2
Szpinak: liście myjemy, osuszamy i siekamy.
krok 3
Nasiona konopi: w razie potrzeby trzeba je wyłuskać.
krok 4
Siemię lniane: używamy już zmielonego lub rozdrabniamy je sami.
krok 5
Imbir: odkrajamy niewielki kawałek, obieramy, najłatwiej robi się to łyżeczką.
krok 6
Tahini: możemy użyć gotowego produktu lub zrobić je sami. Wystarczy zmiksować sezam na gładką masę.
krok 7
Koktajl keto: wszystkie składniki wkładamy do naczynia z owocami, dolewamy mleko. Miksujemy przez chwilę, do uzyskania jednolitego płynu.
Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com,

