Kostka z kaszy manny do rosołu :
Czas całkowity:
Reklama
Bardzo smaczny dodatek do rosołu
Składniki:
1 szklanka rosołu
1 łyżeczka masła
1 łyżka usiekanego koperku
7 łyżek kaszy manny
Kroki przygotowania:
Zagotować rosół z masłem i koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje . Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną natka pietruszki .
1 z 1

kostka_z_kaszy_manny_do_rosolu
Kostka z kaszy manny do rosołu :
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


