Reklama

Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.

Składniki:

30 dag mięsa od szynki chudego
1 jajko
2 cebule
1 łyżka masła
3 łyżki oleju
sól
pieprz mielony
mąka
1/3 szklanki wody

Kroki przygotowania:

Mięso posiekać bardzo drobno tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i dusić kotlety pod przykryciem 15 minut .
Podawać z ziemniakami puree posypane natką pietruszki

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama