Reklama
kotlecik bez mięsa
Składniki:
2 szklanki ryżu
10 dag żółtego sera
po 2 łyżki siekanego koperku i natki pietruszki
1 mała cebula
1 jajko sól, pieprz
tarta bułka
Kroki przygotowania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Należy go trochę rozgotować, wtedy kotlety się nie rozpadają. Ugotowany ryż odcedzić, przelać zimną wodą na sitku i zostawić, żeby woda odciekła. Przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, starty ser, koperek i natkę. Doprawić solą i pieprzem, wbić jajko, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka, np. z kapusty pekińskiej.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


