Porady:
- Krem kinder bueno świetnie smakuje jako nadzienie do naleśników (w tym również amerykańskich). Możemy go potraktować również jako masę do wafla czy też krem do tortu i ciasta. Świetnie smakuje w połączeniu z puszystym biszkoptem i polewą czekoladową.
- Krem kinder bueno doskonale komponuje się z musem malinowym, wiśniowym, porzeczkowym, jeżynowym czy jagodowym. Z powodzeniem możemy go też serwować z konfiturą brzoskwiniową czy morelową. Z racji tego, że krem kinder bueno jest dość słodki, to dobrym pomysłem jest zestawianie go z kwaśnymi smakami.
- Opcjonalnie, do przygotowania kremu kinder bueno zamiast orzechów laskowych, możemy wykorzystać orzechy włoskie.
- Do kremu kinder bueno rekomendujemy wykorzystać mleko pełnotłuste oraz miód wielokwiatowy, ponieważ ma on neutralny smak. Jeśli takiego nie mamy, to możemy go zastąpić cukrem (50 g).
Notka redakcyjna:
Krem z batoników kinder bueno
Popularnym (chociaż nieco bardziej kosztowym i bardziej kalorycznym) rozwiązaniem jest przygotowanie kremu na bazie batoników kinder bueno. Wystarczy serek mascarpone i cukier puder zmiksować na gładką masę, a następnie dodać do niej pokrojone w małe kawałki batoniki. Tak przygotowany krem możemy nakładać bezpośrednio ciasto. Jest to zdecydowanie ekspresowa wersja kremu kinder bueno, która świetnie sprawdzi się wówczas, gdy chcemy zaoszczędzić nieco czasu.
Nasz krem jest obowiązkowym składnikiem tortu kinder bueno, który przygotowuje się na bazie: ciemnego biszkoptu, żelki malinowej (lub innej, owocowej), musu kinder bueno oraz tynku czekoladowego. Świetnie prezentuje się on udekorowany słodyczami od kinder: jajkiem niespodzianką, kinder czekoladkami, chocko bons, a także batoników (jasnego i ciemnego) kinder bueno. Tego typu tort świetnie sprawdzi się na urodziny dla dzieci!