
Krem z dyni z serkiem topionym SERTOP i nutą imbiru
Czas całkowity:
Przejdź do składników
Sposób przygotowania
krok 1
Dynię kroimy na małą kostkę. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. W garnku rozpuszczamy masło klarowane i lekko podsmażamy imbir. Następnie dodajemy dynię. Podsmażamy jeszcze ok. 3 minut, zalewamy bulionem i dodajemy mleczko kokosowe. Gotujemy pod przykryciem, aż dynia będzie miękka. W międzyczasie parzymy pomidora, obieramy go ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
krok 2
Na kromki z bagietki nakładamy pomidor i układamy plasterki (rwiemy na kawałki) sera topionego. Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) na złoty kolor.
krok 3
Zupę dyniową miksujemy na jednolity krem z resztą serka topionego. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i przygotowanymi wcześniej grzaneczkami.



