
Krewetki po tahitańsku
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- krewetki: 12 szt.
- limonka: 3 szt.
- biały rum: 50 ml
- oliwa z oliwek: 60 ml
- sól: 5 g
- pieprz kolorowy: 6 szt.
- białko jaja: 1 szt.
- wiórki kokosowe: 50 g
Sposób przygotowania
krok 1
Krewetki: marynujemy przez 30 min w soku z jednej limonki wymieszanym z chlustem białego rumu niewielką ilością oliwy soli i rozgniecionych ziaren zielonego pieprzu. Krewetki osączamy nabijamy wzdłuż na szpikulce obtaczamy w białku ubitym widelcem i wiórkach kokosowych.
krok 2
Smażenie: Podsmażamy przez 3–4 min na pozostałej oliwie na dużej nieprzywierającej patelni na złocisty kolor. Podajemy z cząstkami pozostałych limonek.

