Reklama

Krewetki z awokado i limonkowym sosem to odrobinę egzotyczna przystawka dla lubiących kulinarne podróże. Spróbuj krewetek z awokado i limonkowym sosem na rodzinnych spotkaniach.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Przygotowanie: zblanszowane krewetki tniemy na mniejsze kawałki. Pomidory przecinamy na pół, wyciskamy je w dłoni, aby usunąć pestki, i kroimy w kostkę. Awokado obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki.

  • krok 2

    Sos: łączymy sok z limonki, rum, płynny miód, oliwę, tarty imbir, sól i pieprz. Mieszamy na gładką emulsję.

  • krok 3

    Podanie: krewetki, pomidory i awokado mieszamy z sosem i 3/4 posiekanych ziół. Podajemy w pękatych pucharkach udekorowane resztą ziół.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama