Reklama

Wspaniale soczyste cząstki kurczaka, w chrupiącej otoczce to propozycja na obiad, kolację lub gorące przekąski na imprezę. Najlepiej smakują podane z pysznym dipem.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Kawałki kurczaka (udka, podudzia, polędwiczki, skrzydełka) bardzo dokładnie osuszamy skrzydełka przycinamy z obu końców i dzielimy na połowy (tasakiem).

  • krok 2

    Jogurt mieszamy ze skórką z cytryny i pieprzem. Paluszki, precelki, chipsy i krakersy wsypujemy do torebki i zgniatamy wałkiem (albo wrzucamy do kielicha blendera i pulsacyjnie miksujemy, byle nie na pył).

  • krok 3

    W szerokim i głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka zanurzamy w jogurcie, obtaczamy dokładnie w słonej mieszance i smażymy partiami na złoto. Osączamy na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko i z dipami.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 01/2017

Porady:

Zobacz też: kurczak na butelce

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama