Reklama

Przepisy na łososia - Makaron smażony z łososiem i parmezanem

Składniki:

15 dag świeżego łososia bez skóry
sól
oliwa
4 ząbki czosnku
25 dag długiego makaronu (linguini, tagliatelle, spaghetti)
3 łyżki tartego parmezanu
1–2 łyżki posiekanego tymianku
pieprz

Kroki przygotowania:

Przepis na makaron smażony z łososiem i parmezanem:
Łososia pokroić w małe kawałki i posolić. Na łyżce oliwy podsmażyć posiekany czosnek, włożyć kawałki łososia, usmażyć.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem i łososiem, dokładnie wymieszać.
Wsypać parmezan i zioła, ponownie wymieszać, ew. przyprawić do smaku pieprzem. Przełożyć na ogrzane talerze, udekorować gałązką tymianku. Podawać natychmiast.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama