Maślane babeczki waniliowe
Czas całkowity:
dla dzieci
Reklama
Maślane babeczki waniliowe
Składniki:
2/3 kostki masła
2 ½ szklanki mąki
szklanka cukru
4 jajka
2,5 opakowania cukru wanilinowego
cukier puder – do posypania
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
10 łyżek mleka
Kroki przygotowania:
Masło ucieramy z cukrem wanilinowym i cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka cały czas ucierając a następnie przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia małymi porcjami, następnie mleko (po łyżce). Mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto (nie do pełna) i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


