Medaliony Wieprzowe z Podsmażaną Cebulką
Czas całkowity:
Reklama
Łatwy i pyszny sposób na przyrządzenie polędwiczek wieprzowych.
Składniki:
700 gr. Polędwiczek wieprzowych
Tłuszcz do smażenia (masło klarowane)
1 Duża cebula
Mąka pszenna
Przyprawy: Sól / Pieprz
Kroki przygotowania:
► Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka.
► Podsmażone medaliony przełożyć na talerzyk, do tłuszczu wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć kilka minut, pod koniec dodać podsmażone medaliony i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu podlewać ciepłą wodą.
1 z 1

medaliony_wieprzowe_z_podsmazana_cebulka
Medaliony Wieprzowe z Podsmażaną Cebulką
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


