Reklama
Propozycja na dobry obiad
Składniki:
1/2 kg szynki wieprzowej (same mięso)
2 mniejsze ogórki korniszony
1 łyżeczka suszonego cząbru
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 jajko
1/2 bułki czerstwej
mleko
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć .Mięso zemleć wymieszać z bułką,posiekaną cebulą,zmiażdżonym czosnkiem ,jajkiem i przyprawami. Z dobrze wyrobionej masy formować okrągłe pulpety i ugotować na parze na specjalnej wkładce lub w parowarze.Podawać np.
ze śmietanowo-ziołowym sosem i ziemniakami, a do tego sałatka z ogórków.
1 z 1

mielone_gotowane_na_parze
Mielone gotowane na parze
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


