Reklama

Mięsna zupa grzybowa to sposób na wykorzystanie pasty grzybowej. Sycąca i kaloryczna idealnie sprawdzi się na zimniejsze dni. Spróbuj mięsnej zupy grzybowej.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Smażenie: kiełbasę kroimy w plasterki. Boczek tniemy w kostkę. Wysmażamy na patelni i przekładamy do garnka.

  • krok 2

    Gotowanie: dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i dodajemy pastę grzybową. Zalewamy ok. 1 l bulionu albo wody, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.

  • krok 3

    Blendowanie: ok. 1/3 zupy odlewamy i miksujemy blenderem na krem, z powrotem wlewamy do garnka. Mieszamy.

  • krok 4

    Doprawianie: przyprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym. Na koniec mięsną zupę grzybową można zabielić śmietaną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką lub koperkiem.

Porady:

Zobacz: pasta grzybowa

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama