Reklama

Szybkie i tanie do przegotowania, a samkuje znakomicie.

Składniki:

mięso gotowane (np. z rosołu,albo udziec z indyka)
2 szklanki mąki
jajko
0,5 szkl mleka
0,5 szkl wody
przyprawy: sól, pieprz, wegeta, przyprawa do kurczaka, sól czosnkowa, papryka słodka
olej

Kroki przygotowania:

Z mąki, jajka, wody i mleka wyrabiamy ciasto naleśnikowe. Konsystencja ciasta powinna byc troszkę gęstsza niż na naleśniki. Do ciasta wsypujemy przyprawy: sól, pieprz, wegetę, przyprawę do kurczaka, sól czosnkową oraz paprykę słodką. Doprawiamy ciasto do smaku, aby było lekko pikantne. Do ciasta wrzucamy kawałki gotowanego mięsa (np. kawałki udźca z indyka, kawałki udka z kurczaka lub inne mięso np. z rosołu). Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso w ciście na głęboki olej. Smażymy aż cisto się zarumieni. Podawać z ziemniakami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama