Reklama
Puszyste, pachnące brzoskwiniami muffinki
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki oleju
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 jajka
2 brzoskwinie
Kroki przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Brzoskwinie sparzyć w gorącej wodzie, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Papilotki napełnić 2 łyżkami ciasta, na wierzchu nałożyć 4-5 kostek brzoskwiń. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C przez ok. 25 -30 min. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem.
1 z 1

muffinki_z_brzoskwiniami
Muffinki z brzoskwiniami
Reklama
Porady:
Zobacz też: przepis na brzoskwinie i nektarynki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


