Reklama

Przepis na makaron z farszem z tuńczyka.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Makaron muszle: gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. Odcedzamy na sicie.

  • krok 2

    Farsz: paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Ogórki obieramy i też kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i rozdrobnionego tuńczyka bez zalewy. Farsz oprószamy pieprzem i solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy.

  • krok 3

    Podanie: makaronowe muszle napełniamy farszem. Rozkładamy je na okrągłym talerzu, a w środek wstawiamy miseczkę z majonezem wymieszanym z posiekanym czosnkiem, natką pietruszki, kroplą soku z cytryny, solą i pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama