kolorowo i smacznie
Składniki:
zrobiłam 3 porcje w różnych kolorach /i wcale nie trzeba barwników/
I PORCJA:
1 budyń waniliowy bez cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mleka i wody gazowanej /razem/
2 jajka
2 łyżki maku
szczypta soli
Wszystkie produkty wrzucić do miski i rózgą mieszać intensywnie na gładkie ciasto
jakby wyszło zbyt rzadkie dodać odrobinkę mąki.
Smażyć naleśniki -nakładam farsz i zwijam.
II PORCJA RÓŻOWA
1 budyń wisniowy
0,5 szklanki mąki
3/4 szklanki mleka z wodą gazowaną
szczypta soli
odrobina zapachu smietankowego
2 jajka
III PORCJA
1 budyń czekoladowy
3/4 szklanki mleka z wodą gazowaną
0,5 szklanki mąki
2 jajka
odrobina zapachu migdałowego
FARSZ:
1 puszka maku 850 gram lub prażone jabłka ze słoika
Kroki przygotowania:
Każdą porcję robimy podobnie:
Wszystkie produkty wrzucić do miski i rózgą mieszać intensywnie na gładkie ciasto
jakby wyszło zbyt rzadkie dodać odrobinkę mąki.
Smażyć naleśniki -nakładam farsz i zwijam.


