Naleśniki z farszem jajecznym
Czas całkowity:
Reklama
Naleśniki te są inne niż tradycyjne z dżemem, a do tego smaczne i syte:)
Składniki:
5 jajek na twardo
3łyżki startego sera
2 łyżeczki masła
cebula
sól i pieprz do smaku
puszka kukurydzy ( odcedzić)
majonez
ewentualnie natka pietruszki
Kroki przygotowania:
Gotowane jajka rozgnieść widelcem. Pokrojoną jak najdrobniej cebulkę smażymy na maśle i dodajemy do jajek wraz z solą, pieprzem
kukurydzą i majonezem oraz startym serem. Farsz starannie wymieszać.
Zrobić ciasto na naleśniki ale bez dodatku cukru i usmażyć placki na oleju.
Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulon.;Można jeszcze je usmażyć na maśle.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


