Reklama

Przygotowanie: 45 min. Porcja: 510 kcal

Składniki:

12 dag mąki
2 jajka
1 i 1/2 szklanki mleka
olej
25 dag pieczarek
7 dag wędzonej piersi z kurczaka
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
szklanka bulionu z kostki
2 łyżki wina
sól
pieprz
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki masła
łyżeczka soku z cytryny
natka do dekoracji

Kroki przygotowania:

Ciasto: mąkę wymieszać z połową mleka. Dodać jajka
2 łyżki oleju
resztę mleka
szczyptę soli
wymieszać i odstawić.
Nadzienie: pieczarki oczyścić
pokroić w plasterki. Pierś kurczaka drobno pokroić. Masło stopić
wsypać mąkę
wymieszać
zrumienić. Wlać bulion
wymieszać
zagotować. Dodać wino
kurczaka
grzyby
przyprawić
gotować 5 min.
Porcje ciasta wlewać na gorącą patelnię
smażyć naleśniki z obu stron na rumiano. Na każdym naleśniku ułożyć po 2 łyżki farszu
zrolować.
Sos: płatki zrumienić na maśle
skropić sokiem z cytryny. Polać naleśniki. Ozdobić natką.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama