Reklama

Przepyszny tuńczyk z warzywami oraz tuńczykiem

Składniki:

CIASTO :
20 dag mąki
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody
sól
olej do smażenia
FARSZ:
3 kolorowe papryki
2 pomidory
cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
sałata
puszka tuńczyka w sosie własnym
4–5 łyżek keczupu
3–4 łyżki majonezu
2–3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
10 dag startego żółtego sera
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Ciasto: mąkę
jajka
mleko
wodę
zmiksować
Doprawić szczyptą soli. Ciasto odstawić.
Farsz: warzywa umyć
oczyścić. Paprykę i pomidory pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa wymieszać z natką. Doprawić sokiem z cytryny
solą i pieprzem.
Liście sałaty pokroić w paski. Tuńczyka wyjąć z puszki
rozgnieść widelcem razem z keczupem
majonezem i jogurtem. Doprawić solą oraz pieprzem.
Ciasto wymieszać
na rozgrzanej
natłuszczonej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Naleśniki posmarować pastą tuńczykową
posypać warzywami oraz paskami sałaty. Złożyć. Posypać startym serem.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama