Reklama

Kozi ser nadaje naleśnikom wyjątkowego smaku, to nowa wersja klasyki.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Papryka: układamy ją na blasze i oprószamy cienko cukrem pudrem. Pieczemy ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C. Wyjmujemy, przekładamy do naczynia, które szczelnie przykrywamy. Odstawiamy na 20 min, po czym zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w wąskie paski.

  • krok 2

    Ciasto na naleśniki: jajka roztrzepujemy z piwem i olejem. Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy dokładnie, by nie było grudek. Odstawiamy na 20 min.

  • krok 3

    Smażenie: na gorącą patelnię posmarowaną masłem wylewamy ciasto. Smażymy 8 cienkich naleśników.

  • krok 4

    Zapiekanie: składamy naleśniki w trójkąt. Układamy je na blasze wyłożonej pergaminem. Na każdym z nich kładziemy listki szpinaku, plaster szynki dojrzewającej, kawałki papryki oraz krążek koziego serka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zapiekamy chwilę w temp. 200°C, aż serek zmięknie. Podajemy od razu.

Porady:

Sprawdź przepis na: młode ziemniaki faszerowane kozim serem

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama