Reklama

doskonały na bolące nogi, wzmacnia odporność organizmu

Składniki:

1,5 szklanki kwasu z kiszonych ogórków ale tylko swojskich
3 główki czosnku koniecznie polskiego

Kroki przygotowania:

Czosnek po obraniu drobno pokroić, wrzucić do słoika 0,5 litrowego i zalać go kwasem z kiszonych ogórków.
Wymieszać, zakręcić i odstawić na 10 dni.
Pić na czczo rozcieńczając wodą. Idealny na bolące nogi. Wzmacnia też odporność organizmu.
Warto go pić również w czasie, gdy dopadnie nas grypa.
Wykonałam na bazie przepisu, który poleciła Madija .
Moja babcia piła podobną miksturę ale nie znałam dokładnych proporcji. Nasze babcie wiedziały co zdrowe.
II SMACZNA I ZDROWA HERBATKA NA BOLĄCE STAWY:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/napoje/herbatka_imbirowa_na_zdrowie

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama