
Reklama
pyszne ogórki
Składniki:
4 kg małych ogórków,
1 kg cebuli,
4 torebki pieprzu ziołowego,
2 szklanki octu,
2 szklanki cukru,
6 łyżek soli,
Kroki przygotowania:
ogórki umyć i z łupką pokroić w paski , cebulę obrać i przekroić na pół i kroić w talarki,, do cebuli dodać łyżkę soli wymieszać i odstawić na godzinę i potem wydusić, ogórki zasypać 3 łyżkami soli i wymieszać i także odstawić na godzinę , potem odcedzić wodę z ogórków . Do odsączonych ogórków dodać cebulę, cukier, ocet , 2 łyżki soli, pieprz ziołowy i to wymieszać i odstawić na godzinę. potem nakładać ciasno do słoiczków i uzupełniać zalewą z pieprzem , zakręcać i pasteryzować od zagotowania 10 min.
1 z 1

ogorki_z_pieprzem_ziolowym
ogórki z pieprzem ziołowym
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

