
Ogórkowe miseczki z tatarem
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- polędwica wołowa: 250 g
- limonka: 1 szt.
- awokado: 1 szt.
- olej z pestek winogron: 20 ml
- papryka chili: 1 szt.
- ogórek: 1 szt.
- kolendra: 2 łyżki stołowe
- sól morska: 5 g
- korzeń imbiru: 5 g
Sposób przygotowania
krok 1
Ogórek: obieramy, tworząc wzorki, po czym kroimy w plastry o grubości ok. 3 cm. Z każdego kawałka wyjmujemy trochę pestek, uważając, by nie uszkodzić dna. Tworzymy w ten sposób małą miseczkę.
krok 2
Mięso: siekamy i mieszamy z miąższem awokado, a także pokrojoną w drobną kostkę papryką, startym korzeniem imbiru, posiekaną kolendrą i olejem. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki i solą morską.
krok 3
Ogórkowe miseczki: napełniamy farszem. Podajemy natychmiast.

