
Orzeźwiający wiosenny koktajl truskawkowy
Czas całkowity:
Reklama
Soczyste owoce, pełne słońca, witamin i mikroelementów – kto ich nie kocha? Najlepiej smakują w wiosennym koktajlu z mrożonych truskawek!
Składniki:
Truskawki d'aucy – 1 paczka
Melon – 1/2 średniego owocu
Limonka – 1/2 sztuki
Miód – 3 łyżeczki lub według uznania
Świeża mięta – kilka listków
Kroki przygotowania:
Opakowanie truskawek d'aucy odstaw do lekkiego rozmrożenia, a następnie zblenduj je na gładką masę
Dodaj pół melona pokrojonego w grubą kostkę, sok z połowy limonki, 2-3 łyżeczki miodu oraz kilka listków mięty
Całość dokładnie zmiksuj
Koktajl podaj od razu po przygotowaniu, udekorowany listkami świeżej mięty
Reklama
Porady:
Soczyste owoce, pełne słońca, witamin i mikroelementów – kto ich nie kocha? Kiedy nam ich brakuje, szczególnie wiosną, warto sięgnąć po zamrożone tuż po zbiorach i w pełni naturalne owoce z zamrażarki. Są dostępne i gotowe do spożycia przez cały rok – idealne zwłaszcza teraz, kiedy o świeżych, zdrowych owocach możemy jedynie pomarzyć.
Aromatyczne i utrwalone mrozem w ciągu kilku godzin po zerwaniu truskawki dodadzą nam energii, w szczególności pod postacią orzeźwiających i zdrowych koktajli.

Mrożone truskawki d'aucy, 400 g
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

