Reklama

Zupa ktora daje kopa, ostra i kwaśna:)

Składniki:

1 l rosołu
150 g schabu
150 g kapusty pekińskiej
2 cebulki szalotki .
mała czerwona papryczka chilli
150 g makaronu ryzowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka sosu sojowego
1-2 łyżeczki oleju sezamowego
pieprz
łyzeczka startego imbiru
zielona część dymki
2 łyżki oleju do smażenia.
marynata: łyżka sosu sojowego, łyżeczka sosu ostrygowego, łyzeczka oleju sezamowego, ząbek czosnku przeciśnięty i 1/2 łyzki mąki kartoflanej

Kroki przygotowania:

Mięso pokroić w grubą zapałke i zamarynowac odstawic na 15 minut. Kapustę pokorić w kwadraty, cebulki w piórka, papryczke drobno. Zagotować rosól (lub bulion). Rozgrzac w woku olej, Mięso, kapustę, cebule i pqpryczkę podsmażyć metoda stir-fry(ok. 3 minuty). Do rosołu wrzucić to co podsmażyliśmy, zagotować, Dodać ocet, sos sojowy, olej sezamowy, imbir, pieprz pogotować jakies 5 minut. Na koniec do wrzacej zupy wrzucic makaron który przez minutke w zupie dojdzie do miekkosci. Przelac do miseczek, posypac zieloną dymka.
Zupa jest ostra, kwaskowata i daje mocno kopa. I oto własnei w niej chodzi.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama