
Owsianka orzechowa
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- mleko roślinne: 500 ml
- płatki owsiane: 4 łyżki stołowe
- daktyle: 3 szt.
- banany: 1 szt.
- karob: 4 łyżki stołowe
- orzechy włoskie: 1 łyżka stołowa
- orzechy laskowe: 1 łyżka stołowa
- pistacje: 1 łyżka stołowa
- migdały: 1 łyżka stołowa
- wiórki kokosowe: 1 łyżka stołowa
- nasiona chia: 1 łyżka stołowa
- sezam: 1 łyżka stołowa
- siemię lniane: 1 łyżka stołowa
Sposób przygotowania
krok 1
Owsianka orzechowa – przepis:
Wybrane mleko roślinne podgrzewamy do temp. 40–50°C, zalewamy na noc płatki zbożowe i pokrojone suszone daktyle, zostawiamy pod przykryciem. Rano zagotowujemy i miksujemy na gorąco z dojrzałym bananem i karobem. Rozdzielamy do miseczek, posypujemy mieszanką dodatków, wkładamy plasterki świeżo pokrojonego banana. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 3/2017.

