Reklama

Margaryna Palma w złotym opakowaniu doskonale nadaje się do pieczenia ciast, nadając im idealną konsystencję i kruchość. Wydobywa z wypieku niesamowity smak i aromat, dzięki czemu od lat jest wykorzystywana przez cukierników i miłośników domowego pieczenia. Wytrzymałość na wysokie temperatury sprawia, ze Palma znakomicie nadaje się również do smażenia. Wyróżnia ją 80%-owa zawartość tłuszczu, obecność naturalnie ukwaszonego mleka i brak konserwantów.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Do miski wlewamy letnie mleko (około 40°C), a następnie wkładamy drożdże, cukier i Palmę. Mieszamy przez około 2 minuty, by jak najbardziej połączyć składniki. Następnie dodajemy jajka, mąkę oraz spirytus i zaczynamy wyrabiać ciasto na gładką masę.

  • krok 2

    Ciasto odstawiamy pod ściereczką, aż podwoi swoją objętość. Wtedy z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blacie posypanym mąką i pozostawiamy, by nadal rosły.

  • krok 3

    W szerokim garnku grzejemy olej Beskidzki do temperatury 150°C i smażymy pączki z obu stron do zarumienienia.

  • krok 4

    Wyciągamy łyżką cedzakową i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z cukrem pudrem lub lukrem.

Porady:

Jeśli chcesz nadziewać pączki zrób trochę większe kule i dłużej smaż. Pamiętaj, by smażyć wtedy o minutę lub dwie dłużej aby pączki nie były surowe.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama