Reklama

Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

4 duże bakłażany
2 strąki czerwonej papryki
2 pomidory
łyżeczka papryki słodkiej
oliwa
sól, pieprz

Kroki przygotowania:

Bakłażany opłukać, pokroić wzdłuż na 16 plastrów, oprószyć solą i słodką papryką, odstawić.
Pomidory opłukać, pokroić w plastry. Papryki opłukać, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki. Papryki grillować, aż skórka sczernieje, ostudzić, obrać.
Plastry bakłażana osuszyć, posmarować oliwą, grillować po kilka minut z każdej strony.
Po 2 plastry bakłażana ułożyć na krzyż, na środku ułożyć kawałek papryki, przykryć końcami bakłażana, na wierzchu ułożyć plaster pomidora, spiąć wykałaczką.
Paczuszki posmarować oliwą, grillować po 3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama