Reklama

Palce zombie to propozycja dla ludzi o stalowych nerwach, ponieważ wyglądają naprawdę strasznie. Ale przy okazji to także dobry pomysł dla dzieci - ich bazę stanowią zmiksowane daktyle, dlatego mamy tu do czynienia z naprawdę zdrową przekąską. A do tego robi się je niezwykle prosto i szybko. Gwarantujemy, że palce zombie zrobią prawdziwą furorę na przyjęciu halloweenowym.

Wartości odżywcze: na porcję

  • kcal123
  • tłuszcz5g
  • tłuszcz nasycony2g
  • węglowodany15g
  • cukry13g
  • błonnik2g
  • białko3g
Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Rozdrabnianie: wszystkie składniki oprócz migdałów przekładamy do robota kuchennego (sprawdzi się też blender o dużej mocy). Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy, powinny być w niej wyczuwalne i widoczne większe kawałki.

  • krok 2

    Wykończenie: blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy paluszki, a następnie układamy je na blasze. Z jednej strony na końcu palca wciskamy migdałowy „paznokieć” w koniec każdego palca.

  • krok 3

    Chłodzenie: palce zombie wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, żeby stwardniały. Dobrze schłodzone układamy w misce, dla zwiększenia efektu powinny z niej wystawać, wręcz zwisać.

    Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com,

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama