Reklama
Bardzo prosty sposób przyrządzenia ryby .
Składniki:
2 filety z pangi
sól
pieprz mielony
sok z ½ cytryny
1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
1 łyżka masła
mąka
olej do smażenia
Kroki przygotowania:
Filety z pangi posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny .Zostawić w lodówce na 30 minut . Osuszyć ręcznikiem kuchennym . Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Ułożyć rybę na ogrzanym półmisku .Na każdy filet ryby położyć ½ łyżki masła , plasterek cytryny i ½ łyżeczki otartej z cytryny skórki .
Podawać z ziemniakami z wody i surówką .
1 z 1

panga_z_cytryna
Panga z cytryną :
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


