Reklama

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 300 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

12 strąków małej czerwonej papryki
po 2 łyżki octu i oliwy
sól
pieprz
40 dag sera feta
200 ml gęstej śmietany
2 łyżki posiekanych ziół (natką pietruszki, oregano, rozmaryn)

Kroki przygotowania:

Papryki umyć, ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Blanszować 2–3 minuty we wrzątku z octem, wyjąć, osączyć.
Gorące strąki skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Ser fetą zmiksować ze śmietana, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła. Farszem napełnić strąki papryki, lekko docisnąć.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama