Reklama

Sprawdzone przeze mnie, wyszły pyszne!!!! Super dodatek do mięs, dla gości.... Polecam!!!!!

Składniki:

12 sztuk małej papryki białej
60dag kapusty kiszonej (najlepiej gotową z ziołami i marchewką)
2l wody
2 łyżki soli
liście laurowe (do dużego słoika 2, do małego 1)
ziele angielskie (po 3 do dużego, 2 do małego słoika)
po 1 ziarenku pieprzu,
Zalewa:
7 szklanek wody
1,5 szklanki octu (ja użyłam octu winnego)
3 łyżki cukru

Kroki przygotowania:

Zagotować wodę z solą.
Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama