Reklama

Pyszny paprykarz z delikatnym mięskiem

Składniki:

60 dag cielęciny bez kości
2 strąki czerwonej papryki
2 pomidory
duża cebula
ząbek czosnku
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
czubata łyżeczka mąki pszennej
3 łyżki oleju
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
vegeta, pieprz do smaku

Kroki przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 2cm. Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na oleju, dodać mięso, przyprawić, podsmażyć razem. Dodać 2 łyżki wody i dusić 10 minut. Obrane pomidory i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę, dodac do mięsa i dusić pod przykryciem 25 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wymieszać śmietanę z odrobina wody i mąką, wlać do potrawy, zamieszać, zagotować. Podawać w wieńcu ryżu ugotowanego na sypko posypane zieleniną.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama