Reklama

Pomysł na dodatek do pieczywa lub przekąsek - domowa pasta z makreli ze szczypiorkiem i koperkiem, z dodatkiem ogórków konserwowych i jajek na twardo. Łatwa do przygotowania pasta zasmakuje całej rodzinie.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Ostrożnie i bardzo dokładnie oddzielamy mięso z makreli (uwaga na ości) i przekładamy do miski.

  • krok 2

    Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu, razem z ogórkami kroimy na drobna kostkę. Przekładamy do miski z makrelą.

  • krok 3

    Zioła siekamy i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt, a do smaku sól i pieprz.

Porady:

Szczypiorek ma dosyć ostry, mocno wyczuwalny cebulowy smak i zapach. Jest popularnym dodatkiem do jaj pod każdą postacią. Ze względu na swój wygląd często używa się go do dekoracji past, kanapek, sałatek, twarogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama