Reklama

Młoda marchewka to warzywo, które warto podać nie tylko w ramach obiadu. Starta razem z rzodkiewką stworzy apetyczną pastę kanapkową. Całość uzupełnią ricotta, serek wiejski i zioła do smaku.

Składniki:

1–2 młode marchewki
4–5 rzodkiewek
10 dag ricotty
15 dag naturalnego serka wiejskiego
do smaku: sok z cytryny, sól, pieprz
cienki szczypiorek i koperek do posypania

Kroki przygotowania:

Obrane marchewki i rzodkiewki ścieramy na drobnych oczkach, dokładnie mieszamy z ricottą i wiejskim serkiem.
Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, schładzamy przed podaniem.
Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 6/2016

Reklama

Porady:

Zobacz przepis: marchewka duszona z jabłkiem

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama